flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

У Чаплинському районному суді Херсонської області намагалися вплинути на суд

19 серпня 2019, 17:37

14 серпня 2019 року у приміщенні Чаплинського районного суду Херсонської області у період з 10-20 по 10-36 годину невстановлена особа, яка прибула до суду разом із Іречуком В.М., Нестіровим В.С. та кореспондентом телеканалу «Херсонщина-24», вела себе агресивно, перешкоджала судді Пилипенко І.О. потрапити до зали судового засідання для розгляду кримінального провадження та висловлювалася на її адресу грубою нецензурною лайкою. При цьому, дана особа здійснювала дії щодо зриву судового розгляду кримінального провадження, намагаючись перешкодити судді зайти до зали судового засідання та вимагаючи негайного винесення судового рішення у цивільних справах №665/391/18 за позовом Генічеської місцевої прокуратури до Боженова О.В., Чаплинської райдержадміністрації, третя особа: Чаплинська селищна рада про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки невитребуваних часток (паїв) та її повернення та за №665/392/18 за позовом Генічеської місцевої прокуратури до Незовибатька О.В., Чаплинської райдержадміністрації, третя особа: Чаплинська селищна рада про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки невитребуваних часток (паїв) та її повернення, мотивуючи тим, що в разі винесення судового рішення на користь відповідачів, для судді Пилипенко І.О. можуть настати негативні наслідки.

Крім того, коли судді Пилипенко І.О. все-таки вдалося  зайти у судове засідання, вищезазначена невідома особа, перебуваючи у холі приміщення суду, продовжувала висловлюватися в адресу судді грубими образами та лайкою.

Даний факт вказує на підрив авторитету незалежності судової гілки влади та свідчить про тиск на суд, зокрема, вплив на суддю у позапроцесуальний спосіб з метою схилення до ухвалення «потрібного» судового рішення.

ВІДЕО ЗА ПОСИЛАННЯМ!!! https://youtu.be/NJzO7TrSEWk